ponedjeljak, 1. listopada 2012.

Uvijek raspoložena pomoći.

Zamoljena sam da pomognem. :)

izvor teksta: http://www.facebook.com/pages/Pomozimo-Ned%C5%BEadu-Piri%C4%87u-da-%C5%BEivi-%C5%BEivot-dostojan-njegove-mladosti/279561402152592
"Piric Nedžad iz Banovica je kao dvanestogodišnjak i ucenik 5 Razreda O.Š Banovici dana 06.07.2006. godine imao tešku operaciju kičme(Tumor na L1 L2) dijagnoza: St post laminectomia L1 et L2, St post ablationem tuboris regio L1 et L2. Operacija je prouzrokovala velike posljedice, ali moja mladost i borba za životom svih ovih godina dovele su me u fazu da hodam, ali je i dalje prisutna zavisnost od 
pomoci drugih za obavljanje svakodnevnih životnih aktivnosti.
Teška operacija je ostavila posljedice na osjecaj za ravnotežu i slabost lijeve strane, oštecenje neuroloških potreba.
S'obzirom da postoji strah i da je prošlo 6 godina obratili smo se klinici Strucnjaci klinike NEURO VITA u Moskvi (Rusija) su pogledali Moju dokumentaciju i doneli sledeci zakljucak: da Nedžad moze da dodje na kliniku radi lecenja maticnim celijama.
Usledila su 3 (tri) odlaska u Rusiju(Mokswa) gdje su se pokazali rezultati ali lijecenje mora da se nastavi da bi bilo što uspješnije.
Ukupno lecenje maticnim celijama u Russiji Klinika NEURO-VITA(Moskwa) iznosi 60.000€, sledeci odlazak je u Februaru 2013.god. gdje potrebno sakupiti 8.500€. Kao sto se može vidjeti ovi tretmani su izuzetno skupi, a sve do sada smo uz pomoc porodice, rodbine i prijatelja uspjevali da prikupimo novcana sredstva.
U ovom trenutku i obzirom na okolnosti to je nemoguce pa se obracamo za pomoc svim ljudima dobre volje koji mogu da pomognu uplatom na sledece žiro racune:

Žiro-Račun u KM-ovima: 1321302002978213
Pirić Hedija
Banovići, Podgorje b.b
Banovići
Bosna i Hercegovina"

3 komentara:

  1. Svaka ti cast oooo ti Anonimna osobo. (Y) :)

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala bogu nesto i korisno :D

    OdgovoriIzbriši